Filler


Før behandlingen med filler:

Mindst to dage før behandlingen skal du have været til en konsultation på Dan Clinic hos læge Jan Sæther, hvor der optages journal. Dette er et lovkrav fra Sundhedsstyrelsen.
Disse behandlingerne udføres kun på Dan Clinic i Beder.

HVAD ER FILLER?0 (3)

Filler består af hyaluronsyre som bliver nedbrudt op til 12 måneder efter injektionen. Hyaluronsyre er et naturligt sukkermolekyle som findes i hud, sener og brusk. Det binder vand og giver huden elasticitet, fugt og volumen. Med alderen aftager mængden af hyaluronsyre og huden bliver tør og mister fylde. Fillere giver huden fugt og elasticitet, kan udglatte rynker, Læbeforstørrelse, markering af kindben, udglatning af fuger og linier omkring mund, øjne og hage med videre.

HVORNÅR VIRKER DET OG HVOR LÆNGE?


Effekten af behandlingen med filler kan ses øjeblikkeligt. I starten vil der være hævelse og rødme, særligt ved behandling af læber. Dette vil forsvinde efter nogle dage, men der kan gå op mod en uge. Efterhånden som hyaluronsyren absorberes naturligt vil det blive nødvendigt at gentage behandlingen. Dette er individuelt og afhænger af typen af filler, men typisk efter 5-12 måneder.

De Hyaluronsyrefillers, som jeg anvender, er altid med lokalbedøvende i gelen.

Hyaluronsyre filler, vil gradvis forsvinde i takt med at kroppen på naturlig vis nedbryder produktet.
 Resultatet holder i gennemsnit mellem 6-12 måneder, og nogle områder, op til 18 måneder. Det er meget individuelt, og afhængig af flere faktorer.
 Dog er det dokumenteret, at resultatet bliver endnu bedre, hvis man gentager, eller vedligeholder med en behandling, inden stoffet er helt nedbrudt.
Sædvanligvis kræver, de fillers med tyndere tekstur 3-4 behandlinger, med 4-6 ugers interval, for at opnå bedst mulig resultat. Det er primært i områder, hvor der er fine rynker, og huden er tynd eller har spindevævsrynker, så som f.eks overlæberynker og smilerynker.

FØR 1. BEHANDLING!

Inden den første behandling, skal man altid til en konsultation og journaloptagelse hos læge Jan Sæther.Både konsultation og behandlinger foregår på Dan Clinic. Der vil blive givet grundig information, omkring de forventede resultater der kan opnås. Bivirkningsrisikoer, valg af produkter, og forventnings afstemning af det ønskede behandlingsområde. 
Efterfølgende vil der være en betænkningstid, på minimum 2 dage før behandlingen kan udføres.

KAN ALLE BEHANDLES

Jeg kan desværre ikke behandle gravide, og jeg skal bruge en lægelig accept for at behandle diabetikere, folk med immunsygdomme, kroniske hudsygdomme, hjerte-/karsygdomme samt brugere af blodfortyndende medicin.

Hvis huden er betændt eller hvis der ses et udslæt, kan filler ikke anvendes i området.

KAN MAN GÅ PÅ ARBEJDE OG DYRKE SPORT SAMME DAG?

Ja, der er ingen problemer i at gå på arbejde samme dag.
Det anbefales dog at vente med sport til efter 12-24 timer.

EVENTUELLE BIVIRKNINGER

Der kan ses hævelse i dagene efter behandlingen, særligt efter behandling af læberne idet hyaluronsyre binder vand.  Et par dage efter indsprøjtningen, kan der være let rødme samt ømhed i området og af og til blå mærker ved stikstederne. Disse forsvinder i løbet af få dage. Betændelse ses meget sjældent. Det er vigtigt at kontakte klinikken ved tegn herpå, således behandling kan igangsættes hurtigt, og risikoen for blivende ar mindskes.

Ved fillerbehandling af læberne anbefales det at tage en antihistamin pille og lægge is på, når man kommer hjem. Det kan mindske hævelsen. Man kan supplere med 1 gram Panodil, hvis man er øm i huden lige efter behandlingen.
Enkelte får et udslæt i det behandlede område. Har man tidligere haft et forkølelsessår kan dette reaktiveres. I så fald skal man behandles med Zovir. I meget sjældne tilfælde kan der opstå rødme i huden, som varer i flere måneder, ligesom der kan opstå små bindevævsknuder (granulomer). Der kan forekomme ujævnheder i anlæggelsen af filleren og eventuel en overkorrigering  af rynken (løft af rynken over normalt hudniveau). Dette forsvinder helt i takt med at filleren absorberes i huden.

0 (4)HVILKE PRODUKTER ARBEJDER JEG MED?

Der findes forskellige fillere på markedet, eksempelvis Restylane, Filorga, Belotero. Jeg bruger både Belotero samt Juvederm® fillere fra det Amerikanske firma Allergan, fordi det er en blød højkvalitets filler med lang varighed. Vigtigst af alt er at produkterne er godkendt og der foreligger solid undersøgelse af sikkerhed og videnskabelig dokumentation af effekten.